Meditációs párna, derékalj, matrac és tönkölypárna bolt

Tönkölypárna

A tönkölypárna alváskor igazodik nyakunk és fejünk alakjához, így gerincünk az egészséges alakzatban nyugodhat pihenéskor.  A tönkölypelyvában lévő kovasav párolgása – eddig megmagyarázatlan okból: stressz- és görcsoldó, nyugtató hatást gyakorol idegvégződéseinkre.

Alvászavarral küszködőknek is ajánljuk, enyhíti a reumás, ízületi, migrénes és menstruációs fájdalmakat. Csökkenti az aranyeres tünetek számát.

A párnánkhoz használt tönkölybúzát kézzel vetettük el és nagyrészt kézzel is takarítottuk be. A kaszálás után a búzát egy régi katonai sátor ponyváján szétterítve cséphadaróval csépeltük, amelyik kalász pedig nem akart elválni a szártól, azt kézzel tördeltük le. Ezután a felgyülemlett magvakat – egy kéve csépelése után kb. 2 kg-ot – vödörből-vödörbe öntözgetve szeleltük, tisztítottuk.  2010 tavaszáig hántolatlan magokkal töltöttük párnáinkat, ám azóta egy saját fejlesztésű hántoló segítségével tönkölypelyva töltetet használunk. Az Önök megrendeléseikor, ezzel nyerjük ki terményünkből a tönkölypelyvát. (A megmaradt magból – melynek óriási a táp és energia értéke – egy őrlőgéppel teljes kiőrlésű tönkölylisztet készítünk, így családunk elég sok tönkölykenyeret fogyaszt.)

A tönkölypárna árlistát itt találja

A belső párnahuzat erős szövésű Angin, a külső huzat legtöbbször kékfestő mintázatú pamut. (Eredeti, tolnai műhelyben – hagyományosan készített – kékfestő huzattal is tudunk készíteni párnát, 1500 Ft-os felárral.)

 

Tisztítás:

A párnák mosását csak abban az esetben javasoljuk, ha bio mosóport, vagy valamilyen Amway terméket használ! A tönkölypárnák szeretik a szellőztetést, napfényt.

Jól tartják a hőt, mind a meleget, mind a hideget.