Jóga matrac, 70 x 200 x 3 cm

21 000 Ft

Jóga matrac, pamut huzattal

Jóga matrac méretek

Szélesség: 70 cm

hosszúság 200 cm

magasság: 3 cm

 töltete tönkölypelyva, melyet a rendelésekkor frissen nyerünk a tönkölybúzából – így a matrac illatában érezni a magyar termőföldek mennyei mivoltát.

A huzat színes 100-os pamut vászon, cipzár a 70 cm-es, kisebbik oldalon található rajta. A huzat mosását 40 C fokon ajánljuk. A matracot ne tartsa nedves, nyirkos helyen. Ha nedves lesz, gondoskodjon róla, hogy a termék megszáradjon! Szellőztetése ajánlott minden évszakban.

Használata a jóga és meditációs gyakorlatok mellett, alváshoz, pihenéshez is nagy kényelmet biztosít, idősebb szeretteinknek pedig ideális ajándék ünnepnapokkor.

Ebben a budapesti Jóga Studióban is a mi matracainkat használják a gerincterápia jóga órákon. 🙂

A tönkölypárnáról általában:

A tönkölybúza, mint ősi magyar búzánknak a biomágneses erejét már évtizedek óta állítják tudósok és laikusok egyaránt, Németországban pedig már több száz éve használják, a 20. század második felében pedig nagy mértékben elterjedt az egészséges életmód híveinek körében.

A tönkölybúza jótékony energiájának titka, a benne lévő és kb 2-3 év alatt elpárolgó kovasav. Ennek párolgása nyugtató hatással van idegeinkre, és helyi fájdalomcsillapító készséggel is bír.

A tönkölypárnák és derékaljak alváskor igazodnak nyakunk és fejünk alakjához, így gerincünk az egészséges alakzatban nyugodhat pihenéskor.  A tönkölypelyvában lévő kovasav párolgása – eddig megmagyarázatlan okból: stressz- és görcsoldó, nyugtató hatást gyakorol idegvégződéseinkre.

Alvászavarral küszködőknek is ajánljuk, enyhíti a reumás, ízületi, migrénes és menstruációs fájdalmakat. Csökkenti az aranyeres tünetek számát.

A tönkölypárna tisztítása

A tönkölypárnák tisztítását mosással nem ajánljuk, az esetlegesen előfordulható búzaszemek miatt! Ha a párna nedves lesz, alaposan szárítsuk ki, akár radiátoron, vagy más biztonságos fűtőtesten.Ne tartsuk nyirkos, párás és nedves helyen!

A tönkölypárnák szeretik a gyakori szellőztetést, a napfény melegét.

A tönkölypelyva párnák jól tartják a hőt: mind a hideget, mind a meleget is. Melegítéshez berakhatjuk a sütőbe a párnát 150 C fokon pár percre. De vigyázat, ne feledkezzenek meg róla!

Mint minden természetes anyagban, nem kizárt, hogy megjelenhetnek a háztartásokban fellelhető bogárkák, vagy rovarok. Ezek ellen a legtermészetesebb védekezésként egy minimum 24 órás mélyhűtős fagyasztást ajánlunk. Ha ez nem volt eredményes, a boltokban még mindig lehet háztartási bio rovarölő szereket kapni.

Jóga párna